3.28.2012

La Torratxa s'acomiada. La lluita continua!


"Des del Centre Social Autogestionat La Torratxa volem donar les gràcies a tota la gent que va fer possible tirar endavant el projecte. Durant tres anys, desenes d’entitats i centenars de persones han gaudit d’un espai gestionat entre tots. S’hi han fet activitats de tot tipus; lúdiques, culturals, formatives…  Durant tres anys hem intentat potenciar la música, l’esport, l’oci alternatiu, l’esperit crític, els artistes joves, la formació, el menjar ecològic, el català, les entitats de la ciutat… en definitiva, la Torratxa ha sigut un espai de trobada i d’autoorganització de la societat que pensàvem, i encara pensem, que és necessari a Vic.

La nostra voluntat no era la de tancar l’espai, però com ja sabeu, l’Ajuntament de Vic ha posat més traves que facilitats. Se’ns va obligar a tancar la Torratxa i se’ns va imposar una multa inassumible, que hem recorregut, i que finalment, un jutge ens ha donat la raó. No haurem de pagar la multa però no podem continuar sota l’amenaça constant dels poders fàctics. Lamentem profundament l’actuació de l’Ajuntament envers la nostra entitat ja que després de programar centenars d’activitats sense cap ànim de lucre, creiem que no ens mereixíem aquest final, ni en el fons ni en les formes. Perquè al cap del carrer, sols podem arribar a una conclusió, l’Ajuntament de Vic tenia la voluntat de fer tancar la Torratxa, i finalment ho ha aconseguit, érem un viver de creació i pensament massa incòmode per poder tenir la ciutat sota control.

Tot i així, sabem que això sols serà un punt i a part; esperem que apareguin noves iniciatives populars (i des de la torratxa en volem formar part), que l’esperit crític no sigui absorbit pel pensament únic, que l’oci no passi inevitablement per una discoteca, que les entitats, músics i artistes creïn espais de trobada per desenvolupar les seves activitats; desitgem i emplacem a la ciutadania a participar de la vida pública, a mobilitzar-se pel què creu que és just, a organitzar el què més li interessa, i en definitiva, fer-se una mica més protagonistes de la seva pròpia vida.

La Torratxa tanca definitivament les portes però estem segurs que l’esperit que es va crear en aquest espai no s’ha mort. La Torratxa es va construir entre tots, i tots portem una mica de Torratxa a dins.

De nou, moltes gràcies i una abraçada a tota la gent que va col·laborar en el projecte, ja que sense la participació de tantíssima gent no hagués estat possible.
Tot està per fer i tot és possible
La lluita continua!"

CSA La Torratxa