9.16.2011

COMUNICAT DEL CSA LA TORRATXA ARRAN DEL TANCAMENT DEL LOCAL


Festa Major Jove de Vic 2011. Per primer cop, una entitat de joves nouvinguts participen a la comissió organitzadora amb altres entitats juvenils de la ciutat. Cuinen un sopar senegalès per 150 persones a la Torratxa. A mig sopar, entren dos guàrdies urbans de paisà (un dels quals militant de PxC). Compren tiquets del sopar. Se’ls hi demana si han vingut a degustar l’exquisit àpat o han vingut de servei. Han vingut de servei i tenen ordres de fer una inspecció del local. A mig sopar, en una activitat programada de Festa Major comencen a inspeccionar el local. Aixequen acta. Resulta que un llum del lavabo no funciona i no tenim ascensor per pujar al pis de dalt. Marxen.
Mitja hora després es presenten dos mossos d’esquadra de la Unitat d’Espectacles i Oci desplaçats expressament des de Manresa. Els han requerit des de l’Ajuntament de Vic per venir a fer una inspecció de la Torratxa. Se’ls hi explica que fa mitja hora els urbanus ja han inspeccionat el local. Els mossos, sorpresos, surten del local. Les 150 persones que sopen, al·lucinen. Dues inspeccions en mitja hora i en un sopar programat per la comissió de festes. Els manresans uniformats comenten que estan obligats a obrir una nova acta. Copien l’acta dels uniformats vigatans i ens imposen una multa de 5000€. Marxen.
L’endemà es demanen explicacions a Joan Ballana, flamant regidor de Seguretat Ciutadana. Es fa el despistat. Resulta que no té constància de què fan els seus subordinats. Curiosament no sabia res de l’actuació de la Guàrdia Urbana a la nit anterior. Com a advocat ens comenta que presentem al·legacions a la multa i que mirarà de fer el què pugui per treure-la. Li agraïm. També ens comenta que no tenim llicència d’activitats i que tard o d’hora això s’haurà de solucionar.
Acordem aturar momentàniament les activitats de la Torratxa perquè en 15 dies es comprometen a trobar-nos un local alternatiu. Passen tres mesos i ni rastre de la multa, ni rastre de la proposta de local alternatiu i ni rastre d’activitats a la Torratxa. Fins que a la bústia del local rebem una notificació de l’Ajuntament en què se’ns informa del precintament del local en 3 dies.
Demanem una reunió urgent amb en Ballana, en López i en Rafús. No hi ha manera. No hi ha cap voluntat de negociació, ni cap voluntat de fer com s’havia fet fins ara, ni cap voluntat d’arreglar la llicència d’activitats, ni cap proposta de local alternatiu mínimament acceptable. Reconeixen que ells van ser els qui van avisar a la policia per fer les inspeccions i posar la multa. Si ens atrevim a obrir el local ens caurà la multa de 5000€. Fan i desfan com volen, això sí, democràticament.
S’acaben de carregar la Torratxa, a l’espanyola. Tres persones contra la voluntat de la majoria. Com qui retalla estatuts o incorpora noves llengües vehiculars a les escoles, sense consultar. Amb una jugada mestre. Mentre ho estaven fent havíem arribat a pensar que ens ajudaven.
Es carreguen més de tres anys amb centenars d’activitats ; classes de català per a nouvinguts, classes d’història, de photoshop, exposicions de joves artistes osonencs, actes reivindicatius, cooperativa de consum ecològic, actuacions de grups musicals de la comarca, les assemblees, local de reunió i activitats per moltes entitats, desfilades de moda, les estones de bar, presentacions de llibres, pal de paller de la Festa Major Jove, la biblioteca, la sala d’ordinadors, el rocòdrom, les xerrades, els cicles de cinema i documental, les jornades de formació i de treball, la terrassa d’estiu, els sopars populars, els quasi 600 socis i tot sense ànim de lucre i autogestionat pel jovent.
Un exemple de participació, formació, cultura, joventut, activitat, voluntariat... ens ho tanquen i encara no ens en fem a la idea.
Però la Torratxa no s’acaba ni aquí ni així. Demanem a totes les persones que han passat per la Torratxa, a les entitats, als grups de música, teatre, dansa i simpatitzants del projecte, que estiguin alerta. Pròximament iniciarem una campanya de mobilitzacions.
Necessitem el suport de tots!

Centre Social Autogestionat La Torratxa
3 comentaris:

JulioCésar ha dit...

Tenemos que ser fuertes y pacientes para lo que se avecina con los fascistas de nuevo cuño: propietarios de discpub de pueblo y empresas de seguridad privada sin olvidar los típicos maderos y militares varios.
Ànims, els guanyarem!

Anònim ha dit...

Quina vergonya, els policies, ara sembla ser que sòn de PXC i ningu diu res a l'ajuntament.

Jacint ESPAULE ha dit...

Si escric es pel fet que aixó es l'ultim, que els municipals siguin politics, bueno, però de pxc, es per riure.I en BALLANA ho permet?