10.24.2009

Ocupacio forestal contra la MAT

1-Mossos 2-Com arribar-hi? 3-Llista de material 4-Programa de ràdio 5-Comunicat pels mitjans de comunicació

1- El dimarts al matí,‭ ‬després que es fes pública l'ocupació forestal vam rebre la visita dels mossos al lloc de l'acció.‭ ‬Una patrulla d'uniforme acompanyada per un parell d'agents de la brigada d'informació van personar-se buscant algú que es fes responsable del que està passant.‭ ‬Els mossos de la brigada,‭ ‬amb la cara tapada en tot moment,‭ ‬es van encarregar de treure fotos tant al campament com a la gent que en aquell moment es trobava allà.‭ ‬Finalment marxaren sense identificar ningú ja que‭ “‬la persona responsable vindria a l'endemà‭”‬. Al dia següent,‭ ‬sense faltar a la cita,‭ ‬la mateixa parella de mossos va tornar amb altres dos homes sense uniforme i sense encaputxar.‭ ‬Quan arribaren a la zona de l'ocupació tothom era a dalt dels arbres i davant la seva demanda de responsables i de documentació la gent allà penjada els hi van comunicar que no hi avia ningú que es pogués fes responsable.‭ ‬Visiblement indignats,‭ ‬i després de fer més fotos encara,‭ ‬van decidir marxar avisant que‭ “‬el pròxim cop no vindrien a parlar‭”‬.

2- Per a qui vulgui apropar-se a l'ocupació aquí teniu un mapa i les indicacions. En cas que no quedi clar pose-vos en contacte al correu desdelsboscos (at) gmail.com. Per arribar està indicat amb un cartell que posa COMIAT MARC I LAIA. Has d'anar a l'eix transversal Vic-Girona, a l'altura de Coll de Ravell surts direcció Sant Hilari/Pla de les Arenes/Fontdor. Continues per aquesta carretera fins trobar un encreuament a mà esquerre que posa St. Sadurní d'Osormort/Vivers Tortadès. Vas continuant fins que trobis una pista forestal a mà dreta que posa Cabanes de Fusta (és una pista forestal bastant ampla). Vas seguint aquesta carretera. Segueix els cartells del comiat. Després de trobar una masia amb una cadena a mà dreta, continues per la pista forestal gran i a pocs metres trobes un trencant a mà dreta i l'agafes i tires amunt. Està indicat. Aquest últim tros de pista és una mica xungo, però tothom hi ha pogut accedir sense problemes.

3- Si voleu col·laborar amb l'acció aportant material podeu portar-ho vosaltres mateixes a l'ocupació o us podeu posar en contacte amb nosaltres.‭ ‬La llista de material necessari es la següent: -Tot tipus de material d'escalada. -Corda de polipropilé de‎ ‏8mm i de‎ ‏12mm‎ (‏es poden aconseguir en botigues de material per vaixells,‭ ‬el rotllo de‭ ‬200m costa aproximadament‭ ‬60euros‭) -Vigues llargues de fusta. -Fustes d'encofrar. -Palets. -Roba impermeable. -Calçat de muntanya. -Mitjons i roba d'abric. -Plastics grans o lona

4- El proper dilluns‭ ‬26‭ ‬a les‭ ‬20h s'emetrà per Radio Bronka (104.5 FM) un especial sobre la lluita contra la MAT i especialment sobre l'ocupació forestal.‭ ‬No us el perdeu‭!

Comunicat de premsa
Ocupació forestal contra la MAT... exposant intencions


Des d’aquí,‭ ‬des dels boscos,‭ ‬des d’on els rebels,‭ ‬els fora de la llei,‭ ‬els maquis i els conspiradors sempre s’han amagat i organitzat...‭ ‬des d’on s’atracaven diligències reials,‭ ‬des d’on es ballaven vora el foc danses populars,‭ ‬des d’on encara avui podem ser invisibles i sentir-nos protegits...‭ ‬des d’aquí convoquem a aquells a qui la MAT els hi treu la son.

I volem aclarir que criticar intensament la barbàrie de la Molt Alta Tensió és denunciar sense miraments l’insaciable gana de les grans ciutats,‭ ‬és declarar la guerra contra les gestions i infraestructures de l’Estat‭ (‬Govern,‭ ‬Generalitat,‭ ‬Ajuntaments‭) ‬i al seu cap,‭ ‬el capitalisme.‭ ‬Aquesta organització social que es basa en la cobdícia i la voracitat més impunes,‭ ‬en l’individualisme i en l’amor etern al benefici...‭ ‬tot això ens fa mal,‭ ‬encara que es disfressin com a Plans E,‭ ‬millores elèctriques,‭ ‬de vacunes de la grip A,‭ ‬de trens d’alta velocitat o d’avenços televisius digitals.

Des d’aquí,‭ ‬des del nostre assentament a les Guilleries,‭ ‬rebutgem aquest macrocorredor elèctric que colonitza a cops de talonari i que no fa cas de les clares oposicions que des de fa anys han mostrat no només els afectats,‭ ‬sinó també aquelles persones que encara conserven una mica de mentalitat inconformista i emancipadora,‭ ‬una mica d’honestedat davant la vida.‭ ‬I no pretenem que els polítics de torn o que Red Eléctrica Española‭ (‬l’empresa que ha creat i gestiona aquest‭ “‬xiringuito‭”) ‬ens escoltin i ens respectin‭; ‬sabem que la seva tasca,‭ ‬per definició,‭ ‬és estar al servei d’uns interessos elitistes al marge de les necessitats socials.‭ ‬De fet,‭ ‬són ells‭ (‬la burgesia i els seus representants polítics‭) ‬els que s’han encarregat al llarg de la història d’anar minvant,‭ ‬manipulant i dirigint les autèntiques necessitats del poble,‭ ‬de la gent normal que no hi pintem res.‭

Aquest és un altre intent de demostrar que certes persones tenim la fermesa,‭ ‬que el desafiament a allò establert és condició per a poder viure tranquil·les.‭ ‬I quin millor lloc que aquest per proclamar,‭ ‬des dels arbres,‭ ‬des de la ocupació a la futura torre‭ ‬114.

Ja ha passat l’hora d’intentar convèncer als pobles per on passaran els‭ ‬400.000‭ ‬volts,‭ ‬a aquelles persones a qui no els provoca rebuig tant menyspreu i dominació per part dels poderosos,‭ ‬a les persones que no volen veure més enllà de les seves mercaderies hipotecades.‭ ‬Tot i això,‭ ‬ens establim en un lloc concret,‭ ‬invitant a qui no toleri la progressiva destrucció de zones forestals‭; ‬esperem aquelles persones que s’han cansat de la contaminació de les grans ciutats i les seves perifèries condemnades.‭ ‬Intentarem crear comunitat juntament amb aquelles que pateixen per la desaparició d’allò rural,‭ ‬amb aquells que alerten sobre la difusió descontrolada d’agents tòxics que provenen de la indústria,‭ ‬amb aquelles que ja estan cansades de tanta democràcia capitalista creadora de desfets industrials,‭ ‬residus,‭ ‬pesticides i additius alimentaris.

La nostra proposta es basa en resistir comunalment enfront de l’avenç evident de la MAT.‭ ‬Seguirem tenint la confiança ferma que la força dels pobles que s’aixequin,‭ ‬la desobediència dels activistes que vulguin conviure en aquests boscos i,‭ ‬en resum,‭ ‬la convicció d’aquelles persones a les que aquestes paraules els hi puguin resultar familiars o comunes,‭ ‬és el que impedirà l’arribada de les deplorables màquines de la Molt Alta Tensió.

Tot es basa en que ens reconeixem entre nosaltres i que els ho posem més difícil...