10.25.2009

Boletada Concurs '09

5 comentaris:

Anònim ha dit...

quins premits hi ha?

Eloi ha dit...

premi a:

el cistell més ple
el cistell amb més varietat de bolets
el bolet més gros (comestible o tòxic)
i el més corcat

Ànims!!!

Anònim ha dit...

Per tots/es aquells que dubtin:
Un bolet és l'aparell esporífer (carpòfor) de diversos tipus de fongs superiors. Consta d'un casquet esfèric, o barret, sostingut per una cama. És la part visible d'aquests organismes.

A Balears i a part del País Valencià els bolets són coneguts amb el nom popular d'esclata-sangs (que originalment feia referència únicament al Lactarius sanguifluus) i, quan no són menjables, esclatabufes. El nom de pebràs s'utilitza freqüentment per al Lactarius piperatus, o per a la Rusula delica, puix que pica com el pebre, encara que el mot també s'usa per a altres bolets.

A Menorca s'utilitza el terme pebrada o pixacans (el terme pixacà també és utilitzat a Mallorca) per designar els bolets que no es mengen. Normalment s'aplica als bolets del gènere Suillus, mentre que a Eivissa, el terme prebassos (derivació de pebràs) també es fa servir per a molts bolets (especialment als Rusulae), si bé el nom popular de prebassus fa referència més sovint, en el cas de Mallorca, als rovellons (Lactarius sanguifluus).

A Catalunya es fa servir el terme pinetell per al Lactarius deliciosus i cep per al Boletus edulis.

Anònim ha dit...

Corren veus que a la Fontsalada ja els colliran el divendres!!!

Anònim ha dit...

El comentari anterior sobre la naturalesa del bolets anava adreçat a les persones de la torratxa que no saben distinguir entre un esclata-sangs i un esclata-bufes, es a dir; persones que FAN correr rumors.