11.20.2009

Consulta Veterinària


A partir d'ara el blog de La Torratxa compta amb aquesta nova secció: Una consulta veterinària.

Si tens cap dubte respecte la teva mascota, escriu-lo com a comentari d'aquesta mateixa entrada de blog, i et serà contestat en la mesura del possible per els nostres veterinaris llicenciats, també en un comentari. Podeu firmar amb pseudònim o mantenir-vos en l'anonimat.
Podreu trobar aquesta secció, sempre que ho desitgeu, a la sidebar, juntament amb la resta de seccions del blog.

12 comentaris:

adriana ha dit...

Hola,tinc una gata de 8 mesos i una de 4 que estan en contacte amb altres gats mascles. voldria saber a partir de quina edat es poden quedar embarassades i a quina edat les hauria d'operar.(quin és le preu de l'operació).

moltes gràcies
és genial questa consulta

katiuska i xiruka

Anònim ha dit...

Hola!
Generalment entre els 7-9 mesos, encara que pot variar.
hi ha animals que poden tenir-lo abans i altres que no apareixi fins a l'any. En funció de la genètica, de l'alimentació... Per això seria bo que comencessis a pensar en castrar-les. Hi haurà veterinaris que t'aconsellaran donar pastilles enlloc de castrar-les, jo no t'ho aconsello. Pel què fa al preu, depen del veterinari que vagis... el normal és uns 80-120 euros per gata encara que pot variar!
Espero haver resolt els teus dubtes!

Bru. ha dit...

Hola! Marxo de vacances durant 5 dies i tinc un gos. altres vegades l'hem deixat a casa i algun amic s'ha encarregat de venir a portar-li menjar i de treure'l a passejar.
Aquesta vegada ens plantejavem si era millor deixar-lo al seu espai (com els altres cops) o dur-lo a una guarderia. què és millor?

mercii!

Anònim ha dit...

Bones, Primer de tot, sentim contestar amb tant retard! però hem estat sense internet a casa i a més som una mica despistats...
esperem no haver fet tard, i sinó que quedi escrit per alguna altra vegada!
Nosaltres som partidaris de que es quedi a casa o amb algun familiar-amic que el coneixi! sempre és millor per ell, més econòmic per vosaltres, i almenys en el nostre cas ens quedem més tranquils!
no és que a les residències els tractin malament, però si tens alguna alternativa, jo no en sóc massa partidària! pensa que per ell és un estrés de cop; altres gossos, altres espais, altres persones...
Apali! i sentim el retard!
bones festes!!!!!!!!
sergi I mariona

Barni ha dit...

Hola us faig una consulta que em van passar uns col·legues:

Tinc un teckel de pel dur, 11 Kg,
5 anys. Tant ell com els germans i germanastres, cosins i no cosins queden com glaçats o clavats de la columna (sembla eepilèpsia) almenys un cop cada dos anys de peques i va essent més sovint fins a convertir-se (al fer-se vells) en perdua d'informació basica del seu entorn i coneixençes.
Hi ha terapia? medicació?

Gracies per la vostra atenció.

sergi i mariona ha dit...

Barni... No hem entès res! aviam! pel què dius de la columna, si es queda clavat, té més pinta de hèrnia discal... s'hauria d'avaluar. ELs atacs epilèptics en els gossos tenen una presentació molt variable. Hi ha animals que realment tenen convulsions com les persones, però molts d'altres senzillament tenen simptomes de desorientació...i els episodis es van repetint al llarg dels anys...
Tant si és una cosa com l'altre, s'hauria de veure, poden tenir tractament. Si és una hèrnia, que pel que expliques no ho sembla massa, hi ha alternatives,i si és epilèpsia hi ha tractaments amb pastilles...
Tens el nostre tlf? fes-nos un truc i si vols quedem alguna hora i ens ho mirem!

Esperem haver-te ajudat!

albert ha dit...

Hola!
Tenim un cadell de pastor alemany de raça, que farà cinc mesos. Els dos-tres mesos va començar a aixecar bé les dues orelles, però després li van tornar a caure i no les ha tornat a aixecar. Sempre hem vigilat de no tocar-les amb les mans perquè diuen que sino no les aixequen. Tenim un altre gos que a vegades, jugant, les hi mossega, no sé si pot ser aquesta la causa. A quina edat les hauria de tenir dretes?? què podem fer per ajudar-lo a què les aixequi?? Sabem que és una qüestió purament estètica, hi ens l'estimarem igual amb les orelles d'una manera o d'una altra!!! Moltes gràcies!!

Albert i Carolina.

mariona ha dit...

EIS!
Normalment comencen a aixecar les orelles a partir dels 3 mesos. Però entre els 3 i els 6 és normal que a voltes les aixequin i a voltes no!
El que és important, en gossos d'aquest tamany, és que l'alimentació sigui de cadell. Ho dic perquè de vegades el problema pot venir per una falta de calç en la dieta. Li doneu alimentació per cadell? Si és així, podrieu plantejar-vos donar-li un suplement de calci, i també hi ha gent que els hi embolica les orelles (però és bastant engorrós per vosaltres i pel gos!).
Si veieu que de vegades les aixeca i moltes no, jo m'esperaria una mica (no tots els animals van al mateix ritme!)
Si decidiu donar-li calci, dieu-m'ho que us miraré la dosis (en funció del pes) que tingui en aquell moment!

Espero haver-vos ajudat!
Mariona

Estel ha dit...

Hola, sóc l'Estel. Mireu jo tinc una gossa que té 8 mesos i encara no ha tingut la primera regla. A partir de quan la pot tenir???

I una altra pregunta: m'estava plantejant capar-la, quant pot costar????

Moltes gràcies.

Estel ha dit...

Per cert, és veritat que quan les capes perden activitat i s'engreixen?

Estel ha dit...

Ei una cosa, que ahir vaig veure que la gossa es mossega la cua. Té sang a la punta i tot. Aquests dies a darrera dels examens i tal ha estat una mica sola a casa, tot hi que continua sortint quan li toca, però la resta està sola, pot ser que sigui per això (trista o avorrida o estressada)??? Ara li he embolicat la punta i ja no se la pot mossegar. De totes maneres, quan li tregui hi tornarà?????

gràcies

mariona ha dit...

eis Estel! MIL PERDONS PEL RETARD!!!!!!! som uns impresentables!
Aviam!
tema zel: el primer zel, en les gosses, és molt variable! des dels 6 mesos fins a l'any. En funció, bàsicament, del tamany de la gossa. Com més gran, més tard el tenen!
En quant a castrar-la, jo et recomanaria que ho féssis si tens clar que no la vols fer criar. Són menys problemes per tu (si la tens a dins de casa menys merder, i a més no l'hauràs de vigilar cada cop perquè no se't quedi prenyada), i per ella, evites que pugui tenir embarassos psicològics, infeccions a la matriu (freqüents en gosses...)
com més aviat ho facis, millor per ella, perquè menys risc de tenir càncer de mama i/o ovaris... I en quant el preu, també depèn del tamany, encara que sinó tinc mal entès des de 150-200 euros més o menys!
Pel què fa a la cua, Pot molt ben ser una estereotípia (es diu així quan els animals "s'autolesionen" per estrés, aburriment....)
També pot ser que tingués una petita ferida que la molestés i s'ho toqués... si ja està controlat no problem, si veus que continua, intenta curar-li i sobretot vigilar que no s'ho toqui (per exemple posar-li una campana quan està sola...!).
Si està moltes hores sola i s'aborreix, mira de comprar-li un gong (són uns juguets de plàstic on a dins pots posar-hi pinso, i ells hi juguen i de tant en tant els hi cau pinso i els hi mola molt!)
I res més em sembla!!!!!!! sento molt el retard!
espero haver-te ajudat!