3.26.2009

SÍ A LA PARALITZACIÓ DEL PROCÉS DE BOLONYA A LA UVIC
Avui dimarts dia 24 de març s’ha celebrat a la Universitat de Vic un referèndum sobre el procés de Bolonya. A partir de les 9h del matí i fins a les 8 del vespre tant estudiants com professorat ha pogut votar a les dues taules electorals que s’han instal·lat al campus Miramarges i al campus Torre dels Frares de la Universitat de Vic.

Han votat 1.001 persones del total de membres de la comunitat educativa, arribant així a un 19.4% de participació.

A la pregunta: “S’ha d’aplicar l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES), més conegut com a Procés de Bolonya, per iniciar un procés de debat sobre el futur de la universitat?” s’han comptabilitzat un total de 924 vots afirmatius, 59 de negatius, 13 en blanc i 5 nuls.

Així doncs, els resultats de les votacions al referèndum són les següents:
Campus Miramarges:
Sí a la paralització del Procés de Bolonya ---- 716 vots ----- 95’4%
No a la paralització dels Procés de Bolonya --- 26 vots ------ 3’5%
En Blanc ------------------------------------------ 5 vots -------- 0’6%
Nuls ------------------------------------------------- 3 vots -------- 0’5%
TOTAL: 750 vots

Campus Torre dels Frares:
Sí a la paralització del Procés de Bolonya ----- 208 vots ---- 82’8%
No a la paralització del Procés de Bolonya ----- 33 vots ----- 13%
En Blanc ----------------------------------------------- 8 vots ----- 3’2%
Nuls ---------------------------------------------------- 2 vots ----- 0’8%
TOTAL: 251 vots

Total UVic:
Sí a la paralització del Procés de Bolonya ----- 924 vots ------ 92’3%
No a la paralització del Procés de Bolonya ----- 59 vots ------ 5’9%
En blanc ---------------------------------------------- 13 vots ------ 1’3%
Nuls ---------------------------------------------------- 5 vots------- 0’5%
TOTAL: 1001 vots

Des de l’assemblea del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) de la UVic valorem molt positivament tan la jornada com els resultats del referèndum. Un Sí a la paralització del Procés de Bolonya aclaparador que hauria de fer pensar una vegada més a les autoritats polítiques i als rectors o rectores de les universitats que els i les estudiants volem i tenim dret a decidir sobre el futur de l’ensenyament.

La lluita estudiantil no s’atura!


SEPC UVic
24 de març de 2009

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Més que escampar que aquest referèndum NO vinculant fet en contra el Pla Bolonya hauria de fer replantejar als polítics de si cal paralitzar-lo o no, convido abans a reflexionar en dos punts.

Primer, la participació dels estudiants de la UVic, 1001 estudiants, menys d'un 20% dels estudiants de tota la universitat, i a més, sabent de primera mà que a molta gent de EPS se l'obligava a votar, no és un èxit. Amb tot això, per què els estudiants no han anat a votar? Molta gent no vota perquè no li interessa el tema, o perquè simplement, ja li està bé el que es faci.

Segon, la formulació de la pregunta que es fa, normalment des que es parla del Pla Bolonya es diu No al pla bolonya, fet que un sí, és estar a favor, aqui heu girat la pregunta per a que el Sí, sigui en contra i el No a favor del Pla, quanta gent no haurà llegit la pregunta i només haurà posat un vot (sí o no) sense mirar res més?

Miquel. Estudiant de la UVic.

Anònim ha dit...

Hola Miquel, jo no sóc estudiant de la UVic sinó de la UAB, però sóc d'osona de tota la vida i faig vida a Vic. Un 20% és cert que no és una gran participació, però cal contextualitzar.
1- La majoria de rectors elegits a les universitats ho són amb una participació del 6, 4, 2%...
2- Com tu bé remarques, aquest referèndum no és vinculant, i en qualsevol referèndum no vinculant la participació cau en picat. La participació habitual en referèndums volta el 20-35%. O sigui que un 20% en un referèndum no vinculant i a més universtiari és una molt bona participació.
3- Què vol dir que s'obligava a votar els estudiants? Els amenaçaven? Llavors aquests potser rebotats en veure's obligats van votar no?
4- Als que no els hi interessa el tema i tant els hi fa... doncs si tant els hi fa una cosa com l'altre tant per tant que s'escolti a la gent que si li interessa. Perquè resulta que hi ha gent que li interessa el que estudia, com ho estuida, saber què comporta estudiar-ho d'una forma o d'una altre, i li interessen també conformar conjuntament les institucions de la seva societat. En definitiva que a la gent que li interessa segurament el que li interessa és ser una part activa de la seva vida.
5- El segon argument és molt fluix no? És possible que passés el que dius, però també és possible que passés el contrari no? Que la gent acostumada a sentir el no a Bolonya , marqués el no a la papareta sense fixar-s'hi.Per últim no sé si estàs a favor o en contra, si veus parts positives i negatives, etc. Crec que seria més proeductiu que plantegessis altres tipus de debats en comptes de desvirtuar la participació de la teva universitat.

Anònim ha dit...

Miquel, abans de despotricar tan, informa't del que és el pla bolonya, i sobretot informa't de quines han estat les reivindicacions dels estudians que es mobilitzen.

Anònim ha dit...

La pregunta que es formulà fou la mateixa que en la resta d'universitats on s'ha organitzat aquest referendum

I en això d'obligar, hi vares veure una pistola a sobre la taula? Vares sentir alguna amenaça? Perquè jo no! El que tu, miquel, pots entendre per obligar jo ho vaig veure com a instar als estudiants que exercicin el seu dret com a estudiant d'una universitat a expressar la seva opinió sobre un pla que en cap moment s'ha preguntat als estudiants sobre aquest. I això es devia fer pel fet que el cap d'estudis de l'EPS no permeté que es pengés cap pancarta en el campus de la Torre dels Frares i no avisà als de manteniment que no arrenquessin els cartells de les portes de les classes, cosa que impedí una bona difusió sobre aquesta convocatoria.

Per lo tant, informa't avans de criticar.

Salut!

Roser ha dit...

Per al proper dimarts, 7 d’abril, a les 11.15 del matí, al Jutjat d'Instrucció 1 (Bisbe Morgades, entresòl, davant de Can Barnolas, prop de l'estació de tren de Vic) hi ha convocat un judici ràpid contra Francesc Arnau i Arias, advocat. Està acusat d'una falta d’amenaces per part de Josep Anglada, de la PxC.

Us convoquem, per tant, a acudir a Vic el dia i l’hora esmentats, per tal de mostrar el nostre rebuig a aquest judici.