12.10.2008

La MAT aturada des del diumenge al matí

Per tercer dia consecutiu, REE ha hagut d'aturar la construcció de la torre 38 a Sant Martí de Centelles perquè un grup anomenat Nova Energia ha continuat la Contemplacció, iniciada fa 5 mesos.
Els Mossos d'Esquadra han fet acte de presència aquest dimarts al matí a la torre 38 de la MAT i han identificat al grup de contemplactius que des del diumenge al matí impedeix la construcció de la torre als treballadors de Red Eléctrica Española (REE), però malgrat que els agents han estat de guàrdia durant tot el dia, no han procedit al seu desallotjament.

El grup de Nova Energia havia ocupat la base de la torre a les 8 del matí, com està fent diàriament des del passat 3 de juliol, i havia iniciat la seva acció meditativa i no violenta en contra de la MAT. Uns minuts més tard han arribat els treballadors de REE, però veient que els manifestants eren a sota la torre no han iniciat la seva tasca. Al cap d'un parell d'hores han arribat els Mossos i ha estat aleshores quan s'han dirigit al grup, que ha fet saber als agents que no tenien intenció d’abandonar aquest espai fins que es coneguin les resolucions judicials dels recursos que s'han presentat contra la línia de la MAT i fins que les màximes autoritats catalanes expliquin públicament la necessitat d'una línia elèctrica de 400.000 volts de doble sentit, entre Sentmenat i Baixàs, al sud de França.


L'aixecament de la torre 38 va començar el divendres al matí, aprofitant que en aquells moments els membres del grup de Nova Energia s'havien absentat momentàniament de l'espai, i entre divendres i dissabte al matí van aconseguir construir uns 25 metres de torre. Els treballs a la torre es van aturar el diumenge, a 2/4 de 12 del matí, amb l'arribada d'una vintena de contemplactius i ja no s'han reiniciat.

La “Comunitat de les Torres”

Amb una pretesa “Comunitat de les Torres” (vegeu el conte adjunt) el col·lectiu invita a la reproducció d’accions d’ocupació a la base d’altres torres actualment en construcció doncs, constitueix una forma eficaç de mostrar el rebuig cap aquesta infraestructura, bloquejar-ne el seu desenvolupament i forçar un debat públic sobre el model energètic actual. D’aquesta manera, queda palès com amb un grup de tan sols una vintena de persones i a través de la desobediència civil no violenta i l’organització autònoma, es poden crear efectives formes de resistència a la construcció de grans infraestructures que amenacen el territori. Des d’aquí doncs, invitar a tothom a participar i fer créixer la “Comunitat de les Torres”, ja sigui en la mateixa torre 38 de Sant Martí de Centelles cada dia a partir de les 8.00h del matí, o organitzant-se autònomament en alguna altra de les que estan en construcció.