5.30.2008

Rèquiem pel Mèder

Les Jornades “Anem al Riu” s’organitzen cada any per part del Grup de Defensa del Ter a tota la conca del riu Ter, amb la voluntat d’apropar la ciutadania al riu i als seus afluents des d’una perspectiva lúdica i didàctica, i per a reivindicar-ne la seva preservació.

Enguany, la Comissió de Vic del Grup de Defensa del Ter i el Centre Social Autogestionat La Torratxa aprofiten aquestes jornades per denunciar la canalització del riu Mèder al seu pas per Vic portada a terme recentment per part de l’Agència Catalana de l’Aigua. Aquesta canalització vulnera de manera flagrant la Directiva Marc de l’Aigua de la Comissió Europea. El resultat és que aquest tram del Mèder al seu pas per Vic ara ja no és res més que un simple canal sense vida.

Es portarà a terme una visita guiada per part d’experts de reconegut prestigi que explicaran als assistents els perjudicis de la canalització: destrucció de l’ecosistema del bosc de ribera, inutilitat i perillositat de la canalització efectuada davant futures riuades i inundacions, etc.

Aquest acte té la voluntat de reivindicar que les futures actuacions en els trams encara no canalitzats del riu Mèder al seu pas per Vic siguin respectuoses amb l’hàbitat natural existent.

Rèquiem pel Mèder:

Dia: Dissabte 31 de maig de 2008
Lloc:Riba del Mèder vora el pont de la C-31 (sota els cinemes del Sucre) · Vic, Osona

Hora: 18:30

Col·labora: Companyia ZAS de dansa contemporània
La Torratxa romandrà tancada durant l'acte.

1 comentaris:

APV ha dit...

M'hauria agradat venir i no vaig poder, una pena. M'hagués fet gràcia preguntar si algú sap quina era la intenció del nostre il·lustre ajuntament quan va decidir fer una petita presa que fa embassar l'aigua sota el pont gòtic i el pont del blanqueig i que redueix el poc cabal que porta dràsticament.

Descansa en pau, Meder.